Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

7. Χειμώνας - μια όμορφη εποχή για εσωτερίκευση!

Έξω χιονίζει ασταμάτητα σήμερα. Σκέφτομαι την δύναμη  και την μαγεία της φύσης.
 Ο καιρός κρυώνει, τα ζώα αποτραβιούνται στις φωλιές τους για την χειμερία νάρκη και το σκοτάδι απλώνεται νωρίς. Όλα γύρω μας δείχνουν τον δρόμο προς τα μέσα - τα ενδώτερα της ψυχής μας. Όλα μας καλούν να ανάψουμε το εσωτερικό μας φως. Όλα μας οδηγούν εκεί...
 Eίναι όμορφα και το χειμώνα αρκεί να θέλει κανείς να το δει, είναι τόσο όμορφα ακόμη και μέσα στο σπίτι. Είναι η πιο ωραία εποχή για παραμύθια, για κεριά, για μουσική, για παιχνίδια με όλη την οικογένεια και για πολύ σιωπή. Όπως λέει και η Selma Lagerlöf : ''Λίγο πριν βγει ο ήλιος είναι η νύχτα πιο σκοτεινή''
 Λατρεύουμε αυτές τις μέρες και φροντίζουμε πολύ συχνά να τις ζούμε γλυκά και ήρεμα μέσα στο σπίτι μας. Που και που ακούγεται η φυσαρμόνικα του Δαυίδ, το κερί μες το δωμάτιο δημιουργεί μία γλυκιά ατμόσφαιρα, ο χώρος μοιρίζει πορτοκάλι, ο παππούς και η γιαγιά κοιμούνται. Ηρεμία, ώρα για παραμύθι και αγκαλιά με το μικρό μου ξωτικό.


Με πολύ αγάπη,
Λαμπρινή

2 σχόλια:

  1. Είναι μια πολύ όμορφη εποχή όντως, όμορφη και ας είναι κρύα και μουντή καμιά φορά. Μας βοηθάει να εξασκηθούμε,όπως τόσο ωραία το λες να ανάψουμε το εσωτερικό μας Φως. Έτσι μπορούμε να είμαστε ακόμα και στο χειρότερο σκοτάδι καλά, ακόμη και στην πιο κρύα νύχτα να έχουμε ζεστή καρδιά. Ζεστασιά και Φως εσωτερικά και να το δυναμώνουμε καθημερινά με τη δύναμη της ΑΓΑΠΗΣ,των θετικών σκέψεων και πράξεων. Ήταν πολύ όμορφα σήμερα που καταφέραμε να μικραίνουμε τόσο πολύ την απόσταση.Ήταν σκέτη απόλαυση να παρακολουθώ τα πιτσιρίκια να παίζουν μέσω υπολογιστή.Τελικά μόνο η θέληση μετράει,και όταν αυτή είναι δυνατή τα υπόλοιπα κάπως ξεπερνιούνται η γεφυρώνονται.
    (η τεχνολογία τελικά βοηθάει!)
    Με πολύ αγάπη , Μαρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....σε ευχαριστώ για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μου!!!!! και ναι η δύναμη της αγάπης είναι αυτή που γεμίζει φως κάθε γωνιά του εαυτού νας και όλου του σύμπαντος. Αυτή ήταν σήμερα που έκανε την απόσταση να μοιάζει τόοοοοοοοοσο μικρή. Η αγάπη τους αντιθέτως ήταν τόοοοοοοοοοοοοοοσο μεγάλη!!! και το θέαμα καταπληκτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή