Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

27.Αλλό ένα ταξίδι

Ενώ έξω έβρεχε καταρρακτωδώς εμείς βγήκαμε για να αγοράσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής και αλεύρι καλαμποκίσιο. Θέλαμε να κάνουμε έκπληξη στον Ιωνάθαν που θα γύριζε το μεσημέρι από την δουλειά του.
Το κόνσεπτ δεν ήταν να φτιάξουμε γλυκό, αλλά χρώματα σώματος! Ο Δαυίδ ήθελε να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί.
Έμπνευση μας ήταν ένα βιβλίο που διαβάσαμε το προηγούμενο βράδυ ( Kunterbunt von Kopf bis Fuß), το οποίο δανειστήκαμε από την βιβλιοθήκη και προς έκπληξη μου στο τέλος είχε οδηγίες για το πως φτιάχνονται οι μπογιές σώματος. Ήταν εκεί ακριβώς για εμάς! Έτσι είπα ότι και να γίνει θα το κάνουμε....
Αγοράσαμε τα υλικά μας και γυρίσαμε σπίτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλαμε:
1 φλιτζάνι καλαμποκίσιο αλεύρι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κρέμα σώματος
τα ανακατέψαμε όλα μαζί και τα χωρίσαμε σε 4 μπολάκια-βαζάκια
στο καθένα προσθέσαμε από ένα χρώμα και οι μπογιές μας ήταν έτοιμες.
Ήπιαμε το ζεστό τσαγάκι μας στον καναπέ και κάναμε διάφορα χαζά μέχρι να έρθει ο Ιωνάθαν.


...Ζωγραφίσαμε έναν μεγάλο πίνακα και αρχίσαμε το φανταστικό ταξίδι με τα χρώματα στην ζούγκλα . Βάλαμε καταπράσινα χόρτα και παχιά φύλλα να αφήνουν ελάχιστο φως να φτάνει στο έδαφος. Ευτυχώς υπήρχαν όμορφα πολύχρωμα λουλούδια γιατι μετά από πολύ ώρα θα μας έλειπε ο ήλιος και η τόσο γνώριμη εικόνα του ουρανού. Τα πουλιά καθόταν επάνω στα δέντρα και κελαηδούσαν ενω το ξωτικό χόρευε μες στην τρελή χαρά. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας άγριος τίγρης και ουρλιαχτά ακουγόταν σε όλη την οικοδομή μας- γιατί ο τίγρης βαμμένος μας κυνηγούσε στο σπίτι.
 Είχα βάλει και  African Playground να παίζει ταυτόχρονα οπότε η αίσθηση οτι είμασταν εκεί ήταν πολύ ζωντανή. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε σύμβολα δύναμης και χορεύαμε όλους τους αφρικάνικους χορούς που γνωρίζουμε και πιστέψτε με γνωρίζουμε πολλούς! :)
 Χορεύαμε και γελούσαμε με όλη μας την ψυχή... και νιώθαμε πόσο όμορφα είναι να μπορρείς να εκφράζεσαι και να ταξιδεύεις με χιλιους δυο τρόπους.
Φιλιά λοιπόν από την πυκνή και επικύνδινη ζούγκλα της Αφρικής!


   Λαμπρινή
  

1 σχόλιο: